Dit is wat Turkse en Nederlandse media schrijven over Ajax-Besiktas

Ajax won dinsdagavond met 2-0 het tweede Champions League-duel van Besiktas. Na afloop heeft de Turkse media kritiek op de scheidstechter, Benoit Bastien.

Turkse media:

In Turkije gaat het vooral om het moment in de 62e minuut, waar de spits van Besiktas de 2-1 binnen schoot, maar werd teruggefloten omdat hij Jurriën Timber een lichte schouderduw gaf: "Een schandalige fout van de scheidsrechter, foetert Fanatik. ''En bij Hurriyen zijn ze het daar mee eens: Zij spreken van een 'verkeerd fluitsignaal' en 'een schandalige beslissing'.

Daardoor werd de hoop op een mogelijk resultaat de grond in gedrukt, stelt Hurriyen verder:"Besiktas, dat halverwege met 2-0 achterstond, herstelde zich na rust en verscheen steeds vaker rond het strafschopgebied van de tegenstander. Toen de spelers van Besiktas de 2-1 vierden, wees arbiter Benoit Bastien erop dat hij had gefloten, waardoor de VAR niet meer kon ingrijpen."

Nederlandse media:

De Telegraaf was net als Ten Hag er positief over het optreden van Steven Berghuis: ''Dit was de reden waarom de keuze tussen Steven Berghuis en de weer fitte Davy Klaassen op de nummer-tien-positie voor Ten Hag een makkelijke was'', opent De Telegraaf. ''Dat had niets met Klaassen te maken, want het kind van de club geeft elke wedstrijd zijn hele ziel en zaligheid en heeft een indrukwekkend track-record. Maar Berghuis is de man in vorm. Hem laten staan, betaalde zich tegen Besiktas dan ook uit.''

Wat volgens het Algemeen Dagblad dé sleutel tot succes was, was de uitverkochte Johan Cruijff ArenA: ''Opgezweept door het publiek combineerde Ajax zich naar het ritme waarmee achtereenvolgens Sporting Lissabon, Cambuur, Fortuna Sittard en FC Groningen werden opgerold. Maar niet alleen dat. Ook de verdediging stond als een huis en het middenveld zorgde voor balans en creativiteit. Passer Blind, het degelijke verdedigingsduo Timber en Martínez, balansbewaker Álvarez, de demarrerende Gravenberch, de creatieve vleugelspitsen. Ze brachten Ajax snel in een oppermachtige modus.''

Feyenoord-doelman vertrekt