Dit moet je weten over het WK 2026 in de VS, Mexico en Canada

Terwijl deze zomer eigenlijk in het teken had moeten staan van het WK 2022, vindt het dit jaar pas in de winter plaats. Over vier jaar is er weer een WK, dan in de VS, Mexico en Canada. Daar is nu meer informatie over onthuld. Dit moet je weten over het WK 2026.

Het WK is verspreid over drie landen en kent zestien speelsteden. In de VS wordt er gespeeld in Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, New York/New Jersey, Philadelphia, San Francisco en Seattle. Waar in Mexico de steden Guadalajara, Mexico City en Monterrey centraal staan. In Canada wordt er gevoetbald in Toronto en Vancouver.

WK 2026

In 2022 deed de VS ook al eens een gooi naar het binnenhalen van een WK. Toen eindigde het land als tweede, achter Qatar. Dit keer is het met Mexico en Canada wel gelukt. Of alle drie de landen ook rechtstreeks geplaatst zijn voor het WK, is nog niet bekend. Normaliter kwalificeren gastlanden zich rechtstreeks voor het desbetreffende WK.

WK 2030

De voorbereiding op het WK in 2030 is ook al in volle gang. Een aantal landencombinaties hebben al laten weten interesse te hebben om het WK in handen te krijgen