Van Dijk reageert op eventuele vaccinatieplicht: "Als er een plicht komt, moeten wij die regel volgen."

Virgil van Dijk is niet bang dat Louis van Gaal tijdens zijn quarantaine niets meer van zich laat horen. De bondscoach is besmet met het coronavirus en kan daardoor niet aanwezig zijn bij de oefeninterland tegen Denemarken. Op dit moment volgt Van Gaal de trainingen via de camera's langs het veld.

"Ik denk dat de bondscoach toch zijn inbreng zal hebben", vertelt de captain van Oranje, geciteerd door onder andere De Telegraaf. "Ik denk dat alles heel gemakkelijk digitaal besproken kan worden. Trainingen kunnen ook via de livestream bekeken worden. Er zijn zoveel mogelijkheden in de tijd dat we leven. Natuurlijk zullen vijf dagen in isolatie heel lang voelen voor de bondscoach, maar we moeten het nog steeds met z'n allen doen. Ook als de bondscoach niet op het veld zal staan".

De captain erkent echter wél dat de situatie verre van ideaal is. "Het maakt het zeker niet gemakkelijker. Het is helaas de situatie. Maar we moeten er maar mee dealen. Dat zullen we doen. Er zullen nog meer evaluaties volgen. Hopelijk blijft het bij vijf dagen en dan hebben we samen nog een hele week voor de boeg". Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond tegen Denemarken en op dinsdagavond tegen Duitsland. Beide wedstrijden worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena.

Van Gaal had het maandag al wel over een vaccinatieplicht. Tijdens de persconferentie zag de bondscoach dit alleen als een optie als zich voorafgaand aan het WK in Qatar een nieuwe en gevaarlijke variant opdoet."Een vaccinatie is uiteindelijk ieders eigen beslissing, ieders eigen keuze. Maar als er een plicht komt, dan moeten wij die regel volgen. De bondscoach is de baas", besluit van Dijk.