Atletico Madrid en Villarreal akkoord: Eerste La Liga wedstrijd in Verenigde Staten op komst

De bazen van de Primera Division blijven pogingen wagen om een competitiewedstrijd plaats te laten vinden in de Verenigde Staten. Het lijkt er dit seizoen van te gaan komen, nu Atletico Madrid en Villarreal akkoord lijken te zijn, zo meldt de BBC.

"Deze wedstrijd zou een verdere duw in de strategie van La Liga's internationalisering zijn, iets dat voor alle clubs voordelen op moet leveren", zo zegt de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Javier Tebas. Vorig jaar deed hij een poging om Barcelona - Girona plaats te laten vinden in de VS, maar dat liep toen op niets uit.

Atletico en Villarreal akkoord
Nu willen de voorzitters van Atletico Madrid en Villarreal graag dat de wedstrijd in de Verenigde Staten wordt gespeeld. "We zouden het Spaanse voetbal dichter bij de fans brengen die buiten de Spaanse landgrenzen wonen. Het zal een geweldige wedstrijd zijn, die aan zal tonen hoe we het vaker moeten gaan doen in de toekomst."

De wedstrijd zal 6 december worden gespeeld in Miami. La Liga heeft een verzoek neergelegd bij de Spaanse voetbalbond om de wedstrijd te verplaatsen.