Bijlow kan rekenen op basisplek: "Als hij fit blijft is de kans aannemelijk dat hij speelt"

De kans is groot dat Justin Bijlow woensdagavond tussen de sluitposten staat voor Feyenoord, dat vertelt Arne Slot tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Conference League-finale. De doelman was een lange tijd een twijfelgeval, maar kan waarschijnlijk na een aantal goede trainingen met de groep weer terugkeren onder de lat. 

"Het gaat goed met Bijlow", vertelt Slot als de brandende vraag wordt gesteld. "Hij traint nu ruim een week mee met de groep en dat verloopt uitstekend." Afgelopen weken ontstond er een hoop euforie toen de eerste beelden verschenen van Bijlow op het trainingsveld met de rest van de ploeg, die euforie lijkt niet voor niets te zijn geweest. "Als er niets gebeurt, zijn alle spelers beschikbaar. Dat geldt ook voor Bijlow. Als hij fit blijft, is de kans aannemelijk dat hij speelt."

Daarmee lijkt de vraag of de hevig bekritiseerde Ofir Marciano de finale moet keepen beantwoord. Ook voor Slot is het fijn om Bijlow er weer bij te hebben. "Ik wil niet op de stoel van de bondscoach gaan zitten, maar hij is misschien wel de beste keeper van Nederland. 

Als laatste ging de trainer van Feyenoord nog in op de tegenstander van woensdagavond, AS Roma. "We hebben veel wedstrijden van ze bekeken. Ze hebben een grote traditie en het is een grote club in Italië. Voorin hebben ze veel goede, creatieve spelers. Ze kunnen ook goed verdedigen. We hebben een gestructureerd team gezien en we hopen goed voorbereid te zijn."