Van Bronckhorst geëmotioneerd na behalen van finale: "Het verhaal had niet mooier gekund"

Rangers heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Europa League ten koste van RB Leipzig. De Schotten wonnen in eigen huis met 3-1, nadat ze in Duitsland met 1-0 hadden verloren. Hoofdtrainer van de The Teddy Bears Giovanni van Bronckhorst was na afloop erg geëmotioneerd.

“Het is heel moeilijk om de juiste woorden te vinden”, vertelde de ex-trainer van Feyenoord tegenover Sky Sports. “We zeiden voor de wedstrijd al dat we alles zouden doen. De spelers waren fantastisch, je kunt geen beter script schrijven dan dit.” De Nederlander was ook lovend over het support van het Ibrox Stadium: “De sfeer was ongelooflijk, dat heeft ons enorm geholpen. Je kon na afloop aan de festiviteiten zien hoe blij we allemaal waren met de finale.”

Het bereiken van de finale kreeg enkele dagen voor de wedstrijd tegen Leipzig een grotere waarde. Clublegende en materiaalman Jimmy Bell overleed namelijk eerder deze week op 69-jarige leeftijd. Bell was een grote invloed op de spelers van de club en ook Van Bronckhorst had mooie woorden over voor de man die afgelopen zondag nog bij de trainer op de bank zat tijdens de wedstrijd tegen Celtic: “Het verhaal had niet mooier kunnen zijn. We zijn er allemaal heel trots op dat we in de finale staan en we hebben geproost op Jimmy.”

Op 18 mei staat Rangers tegenover Eintracht Frankfurt in de finale van de Europa League. Van Bronckhorst heeft er alle vertrouwen in dat hij ook in Sevilla kan rekenen op de supporters van Rangers: “Het maakt niet uit hoelang de fans moeten vliegen of wandelen, of op de fiets moeten zitten. Sommigen zullen wellicht zelfs zwemmend komen. We zullen in ieder geval goed vertegenwoordigd zijn door onze fans, zowel in het stadion als in de stad.” De 47-jarige oefenmeester heeft vertrouwen in een goede afloop: “Natuurlijk kunnen we de finale winnen.”.