Van Nistelrooij over treffen met AZ: ‘Ze hebben een topteam en wij ook’

PSV neemt het zaterdag op tegen AZ. In eigen huis wacht de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij een lastig treffen. Zo bleek AZ de afgelopen edities een latige tegenstander voor PSV. In een gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt Van Nistelrooij vooruit op de wedstrijd.

Het zal de laatste wedstrijd van de Eindhovenaren zijn voordat het WK 2022 begint. Van Nistelrooij wil niet spreken over garanties tegen AZ. “We werken met z’n allen ergens aan en sport is focus houden. Elke dag je werk doen en morgen moet iedereen top zijn. Dan zien we hoe het gaat. Wij willen bovenin staan, dus we moeten weer bevestigen.”

Van Nistelrooij wil niks weten van de slechte vorm bij de concurrentie. Ajax verloor zondag nog van PSV en kwam afgelopen woensdag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Vitesse. “Elk seizoen heeft fases en we moeten gewoon gefocust blijven. Dat we de laatste vijf van de zes wedstrijden tegen AZ verloren, zegt genoeg. Het was terecht ook en daarom wordt AZ een grote uitdaging voor ons. Ze hebben een topteam en wij ook.”