Engeland - Duitsland: het duel van de spookgoal van Lampard

Engeland en Duitsland staan dinsdag tegenover elkaar in de achtste finale van het EK. Tijdens het WK van 2010 stond dit affiche ook op het programma. Die wedstrijd kenmerkte zich door het spookdoelpunt van Frank Lampard.

Engeland finishte tijdens dat wereldkampioenschap voetbal tweede in poule C. De Engelsen eindigden in punten gelijk met de Verenigde Staten. Duitsland sloot poule D af als groepswinnaar. De Duitsers lieten Ghana, Australië en Servië achter zich.

Duitsland en Engeland kregen in de achtste finale met elkaar te maken. De ploeg van bondscoach Joachim Löw schoot uit de startblokken. Miroslav Klose zorgde in de 20e minuut voor de openingstreffer. Lukas Podolski verdubbelde even later de score.

Spookgoal

Matthew Upson bracht de spanning kort voor rust terug. Direct na die goal kreeg Engeland een gigantische mogelijkheid via Frank Lampard. De toenmalige middenvelder van Chelsea kreeg de bal voor zijn voeten en verschalkte Manuel Neuer met een lob.

De bal viel via de onderkant van de lat binnen, maar de scheids- en grensrechter zagen niet dat de bal over de doellijn ging. Doellijntechnologie bestond destijds nog niet. Duitsland liep uiteindelijk uit naar 4-1 en plaatste zich voor de laatste acht.

Spookdoelpunt van Frank Lampard (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

WK 2014

De plannen voor doellijntechnologie lagen in 1999 al klaar bij de IFAB, maar stonden in de jaren daarna op een laag pitje. De IFAB kwam direct na het spookdoelpunt van Lampard in actie en maakte tijdens het WK van 2014 gebruik van doellijntechnologie.

Engeland - Duitsland WK 2010 spookgoal Frank Lampard