Pierre van Hooijdonk en Marco van Basten analyseren Oranje met rake one-liners

De commentatoren in de NOS-studio waren in de rust gelaten over de prestaties van het Nederlands elftal in de eerste helft tegen Senegal. 

We zagen beelden van een boze Van Gaal, maar de studio-commentatoren waren gematigder. Zij hadden er begrip voor dat het Nederlands elftal in moet komen.

Pierre van Hooijdonk was mild. Hij zei: "Het kan wat beter, Nederland is iets beter, maar Senegal krijgt meer kansen. Die kansen worden Ingeleid door slordigheden van spelers van het Nederlands elftal.

Marco van Basten lette vooral op de acties van Cody Gakpo. Hij vindt dat Gakpo slordig aanspeelt, maar vindt ook dat het middenveld te zwak is. Komende Senegalese middenvelders worden te laat gestopt en Nederland heeft geen scorende middenvelders. Daarmee was met name Van Basten milder dan eerder vanmiddag.

Pierre van Hooijdonk was positief over Frenkie de Jong: "Hij is een van de betere spelers bij het Nederlands elftal, maar staat niet bekend om zijn scorend vermogen. Hij heeft al 12 duels niet op goal geschoten. Defensief vond Pi-Air Matthijs De Ligt moeizaam spelen. Hij vond Senegal dreigend zonder grote kansen.

Beiden waren het eens over één wissel, als het kan snel Depay brengen voor Janssen. De heren zijn eensgezind: "Depay is simpelweg de betere speler".