WK 2022: deze WK-wedstrijden worden op woensdag 30 november gespeeld

Het WK 2022 is in volle gang en speelronde 2 in de groepsfase is afgerond. De derde en daarmee laatste speelronde wordt woensdag 30 november gespeeld. 

Deze wedstrijden staan op het programma:

  • Groep D: Australië - Denemarken (16:00)
  • Groep D: Tunesië - Frankrijk (16:00)
  • Groep C: Polen - Argentinië (20:00)
  • Groep C: Saoedi-Arabië - Mexico (20:00)

De stand van zaken in Groep D

In Groep D is Frankrijk, met twee overwinningen uit twee wedstrijden, al verzekerd van een plek bij de laatste zestien en moet er iets heel geks gebeuren willen de Fransen deze groep niet winnen. De tegenstander van Frankrijk deze laatste speelronde in de groepsfase is Tunesië. Het Noord-Afrikaanse land verloren hun laatste wedstrijd en moet winnen om uitzicht te houden op de knock-outfase, maar is zelfs dan afhankelijk van het resultaat op het andere veld. Op het andere veld strijden Australië en Denemarken tegen elkaar. Net als Tunesië heeft Denemarken slechts één punt en dus een overwinning nodig om zicht te kwalificeren voor de volgende ronde. Australië heeft aan één punt genoeg, maar alleen als Frankrijk niet verliest. 

De stand van zaken in Groep C

In Groep C kunnen alle landen zich nog kwalificeren voor de volgende ronde. Polen en Argentinië hebben momenteel de beste papier en nemen het tegen elkaar op in de laatste speelronde van de groepsfase. Beide teams moeten winnen om 100% zeker te zijn van een plek in de volgende ronde. Een gelijkspel betekent dat men afhankelijk is van het resultaat op het andere veld. Polen mag zelfs met een minimaal verschil verliezen, maar dan mag Saoedi-Arabië niet winnen van Mexico. Mexico heeft sowieso een overwinning nodig om uitzicht te houden op een plek in knock-outfase en zelfs bij winst moet het afwachten wat de uitslag is tussen Argentinië en Polen.

Speelschema WK 30 november

Groep D WK 2022 Messi Argentinië Polen Lewandowski