'FC Utrecht is op stoom en jaagt op volgende zomeraanwinst'

FC Utrecht hoopt dat zij de strijd gaan winnen om de handtekening van Bas Dost. De Domstedelingen lieten eerder al weten interesse te hebben in de 35-jarige Nordin Amrabat, hebben Daishawn Redan van PEC Zwolle zo goed als binnen en willen direct doorpakken met de volgende aanvallende versterking. 

De spits, die transfervrij is deze zomer, ligt erg goed op de markt. Feyenoord heeft de hengel al uitgegooid, maar had geen beet. Promovendus FC Emmen heeft ook wel oren naar de goalgetter en is ook deelnemer in deze strijd om de aanvaller. Er is ook interesse uit Duitsland, maar nu duidelijk is dat FC Utrecht achter de schermen druk bezig is om Dost te overtuigen, ligt de bal bij de speler zelf.

Met het aantrekken van Henk Fraser gaat FC Utrecht volgend seizoen in een 3-5-2 spelen. De oefenmeester denkt daarbij aan Dost als ideale targetman. Na het vertrek van Sébastien Haller is er geen ware goaltjesdief meer geweest in Utrecht en daardoor is het verlangen groot. De centrumspits moet samen met Douvikas of Redan onderdeel uit gaan maken van de voorhoede.

Het is nu aan Dost om een keuze te gaan maken tussen de lange lijst met geïnteresseerde clubs. Hij kan kiezen voor een Duits avontuur, strijden om handhaving met FC Emmen en de jacht op Europees voetbal met FC Utrecht. In de Domstad is met het aantrekken van Fraser namelijk één doel heel duidelijk: zij gaan het gat met de top vijf verkleinen.