Deze vijf spelers gaan Feyenoord in de toekomst veel geld opleveren

Feyenoord doet weer mee in de Eredivisie na de zege op PSV. Meerdere spelers blonken uit en de wedstrijd werd ruim gewonnen (0-4). De Rotterdammers hopen aan het einde van het seizoen een paar van die uitblinkers te kunnen verkopen voor een grote zak geld. Deze vijf Feyenoorders gaan de club in de toekomst mogelijk een mooi bedrag opleveren.

1) Justin Bijlow

De 23-jarige keeper van Feyenoord, Justin Bijlow, maakt indruk. Onlangs maakte hij onder Louis van Gaal zijn debuut in Oranje en in drie van de vier Eredivisiewedstrijden tot nu toe pakte hij een clean sheet. Bijlow is een echte Feyenoorder en zoals de keeper zelf zegt zal hij nooit een binnenlandse transfer maken. Die woorden bieden uiteraard geen garantie, maar een stap naar het buitenland lijkt logischer voor Bijlow. Zijn waarde wordt volgens Transfermarkt geschat op acht miljoen euro. Bijlow heeft nog een contract tot medio 2025 in De Kuip.

2) Marcos Senesi

De Argentijn Marcos Senesi leek afgelopen zomer al te gaan vertrekken bij Feyenoord. De 24-jarige verdediger werd gelinkt aan onder meer Napoli, maar tot iets serieus kwam het niet. Dit seizoen kreeg Feyenoord pas drie goals tegen in de Eredivisie, geen één daarvan kwam uit open spel. Samen met Gernot Trauner vormt Senesi de muur voor het doel van Feyenoord. Zijn contract loopt nog tot het einde van volgend seizoen. Transfermarkt schat de waarde van de verdediger op negentien miljoen euro.

3) Tyrell Malacia

Het contract van de 22-jarige Tyrell Malacia loopt nog tot medio 2024. Afgelopen zomer werd de verdediger in verband gebracht met Club Brugge en Bayern München. Tot een transfer kwam het niet en dus speelt Malacia nog altijd in Rotterdam. Net als Justin Bijlow maakte hij dit seizoen zijn debuut bij Oranje onder Louis van Gaal. Ook speelde hij dit seizoen bijna alle minuten die hij kon spelen voor Feyenoord. Zijn waarde wordt door Transfermarkt geschat op 7,5 miljoen euro.

4) Luis Sinisterra

De linksbuiten van Feyenoord, de 22-jarige Luis Sinisterra heeft nog een contract tot medio 2024. Tegen Elfsborg maakte hij eerder dit seizoen een hattrick in de voorronde van de Conference League. In 2019 werd hij voor het eerst geselecteerd voor het Colombiaanse elftal, waarvoor hij tot nu toe twee wedstrijden speelde. Voor Sinisterra lijkt na dit seizoen het ideale moment om te vertrekken. Transfermarkt schat de waarde van de aanvaller op negen miljoen euro.

5) Orkun Kökçü

Orkun Kökçü speelde onlangs nog met Turkije tegen Nederland. Bij Feyenoord zit hij in een betere flow en speelde hij tot dusverre alle wedstrijden van het seizoen. Afgelopen zomer werd hij in verband gebracht met een vertrek naar AC Milan, maar zo ver kwam het niet. Het contract van de 20-jarige middenvelder loopt nog tot medio 2025. Zijn geschatte waarde is volgens Transfermarkt twaalf miljoen euro.

Ook interessant