Feyenoord ontvangt negende boete van dit seizoen van UEFA: totaal meer dan vier ton

Feyenoord heeft voor de negende (!) keer dit seizoen een boete ontvangen van de UEFA. De Rotterdammers worden gestraft voor de ongeregeldheden rondom het tweeluik met FK Partizan en moeten 79.375 euro betalen.

Daarnaast moet de Stadionclub de schade aan het Partizanstadion, de thuishaven van de Servische club, gaan vergoeden. Op de clubsite laten de Rotterdammers weten dat er sprake is van 'teleurstelling', maar is blij dat er geen verbod op uitsupporters in de kwartfinale tegen Slavia Praag. In totaal heeft Feyenoord dit seizoen al voor een bedrag van 405.250 euro aan boetes ontvangen. 'Nooit eerder hoefde Feyenoord in de geschiedenis in één seizoen zoveel geld over te maken naar de UEFA wegens ongeregeldheden van supporters', luidt de verklaring op de clubsite.

'De club doet daarom met klem een verzoek aan de achterban om de komende wedstrijden tegen SK Slavia Praag niet tot gedrag over te gaan waardoor er nog meer geld aan de UEFA betaald moet worden', vervolgt Feyenoord. 'De voorwaardelijke straf van een Europese uitwedstrijd zonder uitpubliek blijft actueel. Daarom loopt de club risico om wedstrijden zonder of gedeeltelijk zonder de steun van het publiek te spelen'.