Voorbeschouwing Fortuna Sittard-PSV: vorm, onderlinge resultaten en vermoedelijke opstellingen

PSV komt zondag als eerste in actie van de topclubs in Nederland. Fortuna Sittard neemt het thuis op tegen de Eindhovenaren om 14:30. PSV staat twee punten achter koploper Ajax in de Eredivisie. Fortuna doet het een stuk minder, namelijk zestiende met twee punten boven de degradatiestreep.

Vorm

PSV leek na de verloren Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco (1-2) en de oorwassing tegen concurrent Ajax (5-0) van de kaart te zijn. Sterspelers als Cody Gakpo, Noni Madueke en Mario Götze vielen ook nog eens weg met blessures, maar tegen FC Twente lieten Carlos Vinícius en Yorbe Vertessen zien dat er ook met 5-2 gewonnen kan worden zonder de sterspelers. Tegen Monaco (0-0) was dat anders, in Stade Louis II konden de aanvallers van PSV geen vuist maken, maar gaven voor het eerst sinds lange tijd ook niks weg.

PSV creëert weinig in het uitduel tegen AS Monaco...

Fortuna Sittard is al een tijdje het spoor bijster. De club presteert ondermaats en vorige week was het schrijnend hoe de ploeg van Sjors Ultee een 3-1 voorsprong uit handen gaf tegen Go Ahead Eagles (4-3). Twee standaardsituaties en geklungel achterin zorgde voor een 4-3 verlies op de Vetkampstraat.

Onderlinge resultaten

PSV speelde in haar historie maar liefst 46 duels tegen Fortuna Sittard. Daarvan won PSV er 35 (76,1%) en gingen er 5 (10,9%) verloren. 6 (13,0%) Duels eindigden in een gelijk spel. PSV scoorde in totaal 112 keer, een gemiddelde van 2,43 goals per wedstrijd. Fortuna Sittard stelde daar 42 doelpunten tegenover, gemiddeld 0,91 per wedstrijd.

Thuis zou PSV volgens het driepuntensysteem gemiddeld 2,6 punten gehaald hebben en uit 2,2. Er kan dus worden gesteld dat er sprake is van een 'thuisvoordeel'.

De grootste thuisoverwinning van PSV dateert van 1992-1993, 2018-2019, 2019-2020: 5-0. In 1998-1999 leed PSV met 1-3 haar grootste thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard. Uit werd de grootste triomf gevierd in 1992-1993, toen PSV won met 1-5. In 1989-1990 ging PSV onderuit met 4-1 in een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard, een record.

Vorig seizoen besliste Noni Madueke het duel...

Vermoedelijke opstellingen

Bij de thuisploeg ontbreken er vermoedelijk vier namen. Mickaël Tirpan, Zian Flemming, Arianit Ferati en Lisandro Semedo lijken het duel niet te halen. Vorige week stonden Flemmig en Ferati nog in de basis, dus zal Sjors Ultee moeten gaan puzzelen naar de juiste namen.

Bij PSV is de ziekenboeg onderhand vol. Davy Pröpper, Ryan Thomas, Cody Gakpo, Noni Madueke, Mario Götze, Carlos Vinícius en Yorbe Vertessen zijn allemaal vraagtekens voor de wedstrijd van zondag. Ritsu Doan keerde donderdag wel weer terug in de selectie na blessureleed.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl