Álvarez gelukkig met keuze voor Ajax: "Kreeg veel reacties dat PSV de beste optie voor me zou zijn"

Edson Álvarez staat nog altijd honderd procent achter zijn keuze voor Ajax. De 21-jarige Mexicaan kwam deze zomer voor ongeveer vijftien miljoen euro over van Club América. Volgens Álvarez staat Ajax steeds beter op de kaart in Latijns-Amerika, waar de Champions League-wedstrijden van de Amsterdammers vorig seizoen veel aandacht kregen. 

"In Mexico tellen twee clubs: Ajax en PSV’’, zegt Álvarez in een interview met het Algemeen Dagblad. "Waarbij PSV veruit de meeste aandacht krijgt. Mexicanen zijn helemaal gek van voetbal en alle spelers in Europa worden op de voet gevolgd. Toen de interesse vanuit Nederland doorsijpelde, kreeg ik ook veel reacties dat PSV de beste optie voor me zou zijn."

Maar Álvarez zag meer in een transfer naar Ajax. "Voor mij voelde het juist goed dat Ajax de club was die concreet was. De club met de roemrijke geschiedenis, maar vooral ook het heden. Alle wedstrijden van Ajax in de Champions League hebben in Mexico veel aandacht gehad. Ik heb ze allemaal op televisie. Ik heb ze allemaal op televisie gezien. Dat uitgerekend deze club me wilde hebben, gaf me een mooi en overtuigd gevoel."

Nieuwe thuis 

Álvarez informeerde bij landgenoten Andres Guardado, Hirving Lozano en Érick Gutiérrez naar de Eredivisie. "Ze waren positief over de competitie, over het leven hier, over Amsterdam. En ze hebben gelijk gekregen. Ik ben hier pas anderhalve maand, maar het voelt al echt als mijn nieuwe thuis."