Opvallend! Voormalig NAC-aanvoerder maakt toptransfer naar Arsenal

Pablo Marí was in het seizoen 2017/18 aanvoerder van NAC Breda en degradeerde uit de Eredivisie, maar staat nu voor een transfer naar de Engelse top. Arsenal gaat de 26-jarige verdediger overnemen van Flamengo. Dat melden verschillende Engelse en Braziliaanse media. Marí zou al onderweg zijn naar Londen voor zijn medische keuring. 

Volgens ESPN betaalt Arsenal negen miljoen euro voor Marí, die in Brazilië nog een contract had tot medio 2022. In Londen moet hij Calum Chambers vervangen, die voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld door een blessure. Sinds afgelopen zomer speelt Marí voor Flamengo, met succes. Hij werd landskampioen en won de Copa Libertadores. Ook stond hij in het WK voor clubteams tegenover Champions League-winnaar Liverpool. 

Eredivisie

Mari is speelde eerder in Engeland. Tussen 2016 en 2019 stond hij onder contract bij Manchester City, dat de Spaanse verdediger in 2017 verhuurde aan NAC Breda. Hij kwam tot 31 duels in de Eredivisie. Via Deportivo La Coruña kwam hij terecht bij Flamengo.