Matchwinnaar Africa Cup-finale in één adem genoemd met Feyenoord: "Hij zou daar heerlijk passen"

Feyenoord-aanvaller Nicolai Jørgensen staat met een knieblessure zes tot acht weken aan de kant en mist de seizoensstart, waardoor de Rotterdammers mogelijk nog de transfermarkt opgaan. Ali Boussaboun heeft een suggestie. Hij ziet Baghdad Bounedjah graag naar Nederland komen. 

Bounedjah was vrijdagavond de machtwinnaar in de Africa Cup-finale tussen Algerije en Senegal (1-0). De 27-jarige spits speelt bij Al Sadd. "Feyenoord zou de spits van Algerije moeten halen, hij zou daar heerlijk passen", zegt de ex-voetballer bij FOX Sports. "Maar ja, hij speelt in Qatar. We weten hoe de salarissen liggen in Nederland. Helemaal bij Feyenoord, dat minder te besteden heeft dan Ajax en PSV. Of die jongen moet zoiets hebben: ik zet sportief een stap vooruit en financieel een stap achteruit."

"Ik was gek op hem dit toernooi", gaat Boussaboun verder. "Als Feyenoord steeds de bovenliggende partij is en de ruimtes klein zijn, komen er net wat andere dingen bij kijken. Het publiek gaat in ieder geval van hem houden. Ik denk dat er nog wel rek in hem zit, hij kan zich nog ontwikkelen. Je moet niet vergeten: hij voetbalt in het Midden-Oosten. Die jongen kan alleen maar beter worden."