Slavia Praag koploper in poule Feyenoord na zege op Union

Slavia Praag heeft het Conference League-seizoen geopend met een 3-1 zege op Union Berlin. Door het gelijkspel van Feyenoord tegen Maccabi Haifa staan de Tsjechen na een speelronde bovenaan in groep E.

Sheraldo Becker, die onder contract staat bij Union, begon op de bank. Rick van Drongelen, die ook bij de Duitsers speelt, is niet ingeschreven voor het toernooi. Het was na zo’n twintig minuten raak voor Slavia Praag. Alecander Bah zorgde met een prachtige volley voor de 1-0.

Het leek al voor rust een hele lastige avond te gaan worden voor de club uit Berlijn. Zeker nadat Paul Jaeckel zijn tweede gele kaart pakte na veertig minuten. Union gaf niet op en nadat er met onder andere Becker vers bloed in was gekomen, viel zelfs de gelijkmaker. Kevin Behrens scoorde en Becker mocht daarbij de assist achter zijn naam zetten.

Toch zat er geen goed resultaat in voor de ploeg uit de hoofdstad van Duitsland. Jan Kuchta en Ivan Schranz scoorden in de tweede helft namens de thuisploeg, waardoor de 3-1 zege een feit was voor de Tsjechen. Door de zege is Slavia Praag nu koploper. Over twee weken reist Slavia af naar Rotterdam voor het treffen met Feyenoord.

Stand in groep E van de Conference League

Feyenoord-doelman vertrekt