Heeft Tagliafico een punt met zijn kritiek op de handelswijze van Ajax?

Nicolas Tagliafico is op zijn zachtst gezegd niet bepaald tevreden met de handelswijze van Ajax naar hem toe. De linksback stond onder grote belangstelling van FC Barcelona, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet, mede door toedoen van Ajax. De Argentijn liet zich kritisch uit richting zijn werkgever, “ze hebben mijn droomkans ontnomen."

In een interview met het Argentijnse medium Diaro AS kaart de Argentijn onder andere aan dat hij zelf vindt hard te hebben gewerkt voor de Amsterdammers, zo kopt de Argentijn: “Ik heb gespeeld met een schedelbreuk, met een beschermende bril, op zeventig procent. Als ze mij nodig hadden, zei ik nooit nee. Ik heb alles gegeven, ik heb nooit problemen veroorzaakt en ik heb altijd voor de club gekozen."

Publiekslieveling

De linksback kwam in de winter van 2018 over van het Argentijnse Indenpendiente voor vier miljoen euro. Bij Ajax veroverde hij snel een basisplaats terwijl hij bij het publiek een erg geliefde speler werd. Zo kreeg hij onder andere de bijnamen ‘Nico’ en ‘het Argentijnse scheermes’. In zijn eerste seizoen wist hij met Ajax beslag te leggen op de titel en ook de beker werd gewonnen. Afgelopen jaar speelde Tagliafico ook een belangrijke rol in het prolongeren van de titel en beker. Vervolgens wist hij met Argentinië nog beslag te leggen op de beker.

Transferdroom

Zijn goede spel trok de interesse van diverse clubs uit het buitenland, zo klonk het in de media onder andere over een overstap naar de Premier League. De Argentijn had zelf ook wel oren naar een transfer, maar een zomerse overstap bleef uit. Na het uitblijven van zijn gewilde transfer verloor Tagliafico ook nog eens zijn basisplaats. Tot nu toe kwam de Argentijn dit seizoen nog maar tot tien optredens in de Eredivisie. De verdediger is teleurgesteld in de wijze waarin Ajax zich heeft opgesteld naar hem toe, zo zou de club een winters vertrek naar FC Barcelona hebben geblokkeerd.

Heeft Ajax zich verkeerd opgesteld?

De mening van de Ajax-fans over de uitspraken van Tagliafico is verdeeld. Zo balen enkele fans dat de club en speler na vier mooie jaren uit elkaar dreigen te vallen. Andere fans zien niet in waarom Ajax zou moeten meewerken aan een transfer.

Ook interessant