Schreuder heeft in technische staf geen plaats voor Winston Bogarde

In Amsterdam zal Alfred Schreuder niet volledig voortborduren op het succes van voorganger Erik ten Hag. Meerdere bronnen rondom Ajax melden namelijk dat Winston Bogarde vorige week te horen heeft gekregen dat er geen plek voor hem is in de technische staf van Schreuder. Dit in tegenstelling tot Michael Reiziger, die wel mag aanblijven.

In maart 2020 werd Winston Bogarde door Erik ten Hag toegevoegd aan de technische staf van Ajax. Als onderdeel van team Ten Hag won de oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan, FC Barcelona en Chelsea twee landstitels en een KNVB beker. Ook gaven jonge verdedigers, zoals Jurriën Timber en Devyne Rensch, meerdere malen aan de coaching van Bogarde te waarderen. 

Verrassend was daarom ook de boodschap van algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink vorige week. Ondanks het doorlopende contract tot de zomer van 2023 wil Ajax breken met Bogarde , omdat Schreuder de staf van het eerste elftal klein wil houden. Ajax zag Mitchell van der Gaag eerder met Ten Hag al naar Manchester United vertrekken en met het vertrek van Bogarde lijkt er plaats te worden gemaakt voor Matthias Kaltenbach. Schreuder en Kaltenbach werkten eerder al samen bij Hoffenheim.

'Te goed en te ervaren'

Van der Sar en Lenderink beoordeelden Bogarde 'als te goed en te ervaren' voor Jong Ajax. De voormalig Oranje-international zou bij het beloftenteam van de Amsterdammers als assistent op de bank naast John Heitinga plaats moeten nemen. Binnenkort moet Ajax in overleg met Bogarde over de ontbinding van zijn contract.