"Natuurlijk is AZ onderdeel van de top-drie, het is nu Ajax, PSV en AZ geworden"

Barry van Galen vindt dat er in Nederland sprake is van een nieuwe top-drie. AZ is volgens de voormalig middenvelder Feyenoord voorbij.

"Natuurlijk is AZ onderdeel van de top-drie. Het is nu Ajax, PSV en AZ geworden. Dat is duidelijk", opent Van Galen in de Retteketet Podcast van Voetbal International. "Ik denk dat Feyenoord wegglijdt, ja. Ik moet het nog maar eens zien of ze de komende jaren bij de eerste vijf gaan eindigen, als niemand die club helpt".

'Schitterende club'

Van Galen stelt dat Feyenoord de komende jaren verder wegzakt in de Eredivisie. "Het is zonde, want het is een schitterende club. Er moet daar iemand opstaan, anders is het klaar". Over het huidige seizoen van de Alkmaarders is de voormalig profvoetballer duidelijk. "AZ moet niet tevreden zijn als ze derde worden".

"Daar ben je ook een te grote club voor. Dan heb je een slecht seizoen", vervolgt Van Galen. "Je groeit naar een bepaald niveau en dan zeg je eigenlijk dat het dit jaar had moeten gebeuren. Dat gebeurt door een perfect seizoen van Ajax niet. Dan moet je in ieder geval wel tweede worden".

Beluister hier de volledige aflevering van de Retteketet Podcast: