Advies voor Erik ten Hag: "Gooi ze lekker tegen Heracles vanaf het begin erin, kunnen ze wennen aan elkaar"

Ajax moet het woensdag in de Champions League wedstrijd tegen OSC Lille doen zonder de geschorste Daley Blind en Joël Veltman. De vraag is wie op de plek van de twee verdedigers gaan spelen. Aad de Mos zou gaan voor Perr Schuurs en Lisandro Martinez.

"Het is niet eenvoudig, maar ik kijk in dit soort gevallen ook altijd even welke spelers al samen hebben gespeeld", begint De Mos over zijn keuze tegen het Algemeen Dagblad. "Met Perr Schuurs en Lisandro Martínez is dat het geval. In het begin van het seizoen vormden zij het centrale duo, onder meer uit in de Champions League tegen PAOK Saloniki. Een rechtspoot en een linkspoot centraal achterin is een voordeel. Ze kunnen in hun natuurlijke situatie spelen, waarbij Martínez vanwege zijn basisplaats op het middenveld al in vorm is."

"Gooi ze lekker tegen Heracles vanaf het begin erin"
De Mos denkt dat het een goed idee is om de twee alvast tegen Heracles te laten spelen, zodat ze aan elkaar kunnen wennen. "Vorig jaar dacht Ten Hag tegen Heracles al verder dan die wedstrijd en daar werd hij door het puntenverlies (1-1) nog vaak aan herinnerd. Toch zou ik dat nu zeker weer doen. Je staat elf punten voor op PSV, ik zou het wel aandurven. Gooi ze lekker tegen Heracles vanaf het begin erin, kunnen ze wennen aan elkaar en het team aan hen", besluit De Mos.

Alvarez
Sjaak Swart vertelt tegen hetzelfde AD dat hij voor een ander centraal duo zou gaan. "Ik ga voor Edson Alvarez en Lisandro Martinez. Perr Schuurs vind ik ook een goede speler, alleen hij heeft de laatste weken weinig wedstrijden in de benen op het hoogste niveau. En vergis je niet in Lille, die hebben een paar snelle jongens voorin lopen."

"Kampioenschap is te belangrijk"
Mister Ajax zou de twee alleen niet al in deze samenstelling tegen Heracles laten starten. "Die wedstrijd moet je daar niet voor gebruiken. Dat risico moet je niet nemen. Het kampioenschap is veel te belangrijk om nu te gaan experimenteren. Eerst van Heracles winnen, dan verder kijken."