Gullit sprak ex-international Italië: "Zei dat hij De Ligt een goede keeper vond, vanwege zijn handsballen"

Volgens Ruud Gullit is het belangrijk dat Matthijs de Ligt zich de komende maanden laat zien bij Juventus. Nu concurrent Merih Demiral waarschijnlijk de rest van het seizoen is uitgeschakeld met een zware knieblessure, ligt er veel speeltijd in het verschiet voor De Ligt. Zondag mocht de 20-jarige Nederlander in de basis beginnen in de wedstrijd tegen Parma (2-1). Hij maakte een sterke indruk. 

Maar niet iedereen in Italië is overtuigd van De Ligt, schrijft Gullit in zijn column in De Telegraaf. "Ex-international Altobelli van Italië zei me in het najaar dat hij De Ligt een goede keeper vond, vanwege zijn handsballen, en vroeg zich af waarom een Italiaanse topclub uitgerekend een Nederlandse verdediger aantrok. Een open deur wellicht, maar De Ligt opgegroeid en opgeleid door Ajax, uitgaand van balbezit, heeft gewoon een aanpassingsperiode nodig."

'Na Juventus beheerst hij alle facetten' 

Gullit denkt dat De Ligt bij Juventus uiteindelijk een betere speler wordt. "Hij komt hier beter uit en wordt in Italië een completere speler, die naast balbezit ook de inhoud van verdedigen leert. Italië is de beste leerschool en deze fase is van onschatbare waarde voor De Ligt. Ik weet niet of zijn hele carrière zich in Turijn zal afspelen, maar na Juventus beheerst hij alle facetten van een complete verdediger en zal hij zich overal staande houden."

De overwinning van Juventus tegen Parma, met De Ligt in de basis