Nederland na zwakke eerste helft 1-0 voor

Het is rust tijdens de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Qatar. Oranje staat 1-0 voor en daarmee hebben we het hoogtepunt wel gehad.

Louis van Gaal had gelijk op persconferentie

Toen Louis van Gaal op de persconferentie voor de wedstrijd aangaf dat het wel eens een schaakpartij kon worden die niet per definitie leuk is om naar te kijken had hij voorspellende gaven. We zien vooral veel duels op het middenveld. Oranje komt wel richting de 16 meter, maar werd daar het eerste deel van de wedstrijd niet echt gevaarlijk. Sterker nog, rond de 24e minuut was Qatar zowaar gevaarlijk en verdiende kort na elkaar 2 corners. Hierna nam Nederland het initiatief en dat leidde ertoe dat Cody Gakpo op aangeven van Davy Klaassen op de 27e minuut de 1-0 op het bord mocht zetten. Hierna drong Nederland niet echt aan, waardoor Qatar weer kans kreeg om te voetballen.

De Roon en Depay maken nog geen indruk

Marten de Roon maakt nog niet de agressieve indruk die je na zijn eerste basisplaats zou verwachten. Dat laten ook de volgers op social media duidelijk merken. (tekst gaat verder na de tweets)

Ook voor Memphis Depay gaan de handen nog niet op elkaar.

Door de goal heeft Cody Gakpo uiteraard wel zijn evolutie en transferwaarde verder opgekrikt.

Nederland virtueel groepswinnaar

Ondanks alle kritiek en het trage spel is Nederland op dit moment wel virtueel groepswinnaar aangezien Senegal 1-0 voorstaat tegen Ecuador. Hier zie je de diverse scenario's voor de tweede helft.