Lukt het Feyenoord wel om in Alkmaar te winnen? Of blijft AZ ongeslagen in de Eredivisie?

Feyenoord reist af naar Alkmaar voor het Eredivisie-duel tegen AZ. Zowel de Rotterdammers als de ploeg uit Alkmaar hebben een Europese wedstrijd in de benen. Echter wist Feyenoord nog een puntje over te houden aan de midweekse wedstrijd. AZ daarentegeen is in de Eredivisie nog ongeslagen en won in eigen huis de belangrijke wedstrijd tegen Ajax. Lukt het Feyenoord wel om in Alkmaar te winnen of blijft AZ ongeslagen in competitieverband?

Advertorial! Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

Feyenoord vecht zich graag terug in de wedstrijd

Feyenoord verloor slechts één duel in de Eredivisie dit seizoen en dat was het razendspannende duel tegen PSV. In Eindhoven kwamen de Rotterdammers eerst op voorsprong om zich vervolgens daarna twee terug te vechten in de wedstrijd. Het duel in Eindhoven ging helaas met 4-3 verloren, maar de seizoensopener tegen Vitesse en het uitduel tegen Go Ahead Eagles werden wel gewonnen nadat Feyenoord eerst op achterstand kwam. 

Feyenoord wint na een achterstand van één doelpunt (11.50)

AZ nog ongeslagen in competitieverband

AZ gaat verrassend aan de leiding in de Eredivisie. De Alkmaarders waarschuwden voetbalminnend Nederland als met hun overwinning thuis tegen Ajax en profiteerden vervolgens van het puntverlies van de traditionele top-3. De Alkmaarders hebben voldoende kwaliteiten in hun selectie om de wedstrijd al vroeg op slot te gooien, maar ook om een wedstrijd nog laat naar zich toe kunnen trekken. Een geduchte tegenstander voor Feyenoord.

AZ wint beide helften tegen Feyenoord (8.00)

Jesper Karlsson: terug van weggeweest

De smaakmaker van AZ vorig seizoen was bij uitstek Jesper Karlsson. De Zweedse buitenspeler was in het seizoen 2021/22 in de Eredivisie goed voor vijftien goals en dertien assists. Tijdens de zomerstop liep Karlsson een spierblessure op, waardoor hij vier maanden was uitgeschakeld, maar inmiddels is de Zweed weer terug en op stoom. De buitenspeler scoorde bij zijn rentree in de Eredivisie tegen FC Groningen direct en kopte in de Conference League de winnende binnen tegen Apollon Limassol. Een speler om in de gaten te houden.

Jesper Karlsson scoort en geeft een assist (10.00)