Ajacied bijt van zich af na uitspraken over Neymar: "FAKE NEWS"

Mohammed Kudus komt donderdag met Ghana voor eerst in actie op het WK 2022 in Qatar. In Groep H nemen de Afrikanen het op tegen Portugal. Daags voor de wedstrijd bracht The Guardian met een opmerkelijke uitspraak van de Ajacied naar buiten, waarin de Ghanees stelde dat Neymar niet per se beter was, maar 'meer bekendheid genoot'. Op zijn eigen Twitter-kanaal kwam Kudus vrij snel met het bericht naar buiten dat deze uitspraken 'fake news' zijn en dat de focus bij het Ghanese talent op de wedstrijd tegen Portugal ligt.

Volgens The Guardian zou Kudus zelfverzekerd van wal zijn gestoken met zijn vergelijking met Neymar: "Hij is niet beter dan ik, maar geniet meer bekendheid", aldus de Ghanees international, die recentelijk nog tegenover Neymar stond in een oefeninterland. Deze wedstrijd werd met 3-0 verloren. "Hij verdedigde zijn land en ik verdedigde het mijne. Ik stond alleen niet toe dat hij zo met mij omging", vertelt Kudus volgens The Guardian. De Ghanees zou vervolgens zijn ingegaan op het verschil tussen hem en de Braziliaan en sprak daarin ambitieus: "Wat hem beter maakt op dit moment, is dat hij veel heeft bereikt. Dat lukt mij spoedig ook", voorspelde de aanvaller van Ajax. In de achtste finale is het mogelijk dat Ghana opnieuw speelt tegen Brazilië: "Neymar en ik, deel twee. Dat vindt hij vast leuk!", sloot Kudus het interview af.

Kudus bijt van zich en claimt 'FAKE NEWS'

In een reactie via zijn Twitter-kanaal heeft Kudus inmiddels laten weten dat het bericht van The Guardian volgens hem 'fake news' is. De Ghanees gaat in op hoe hij is opgevoed en wat hij wil bereiken: "Mij is door mijn familie en cultuur meegegeven om ouderen te respecteren. Neymar, Thiago en nog vele anderen hebben mij en vele anderen geinspireerd om te durven dromen", begint de aanvaller annex middenvelder van Ajax, die zelf ook ambitieus is en daarin de Braziliaanse superster achterna wil. "Net als Neymar wil ik de volgende generatie inspireren, zoals zijn generatie dat deed", aldus Kudus, die zich vervolgens hardop afvraagt waar The Guardian mee bezig is en vervolgens afsluit met de boodschap: "FAKE NEWS!".

Bekijk hieronder de reactie van Mohammed Kudus op zijn uitspraken: