Ajax-talent Brian Brobbey kijkt het liefst naar zijn idool Klaas-Jan Huntelaar: "Hij is zó goed"

Brian Brobbey timmerde dit seizoen bij Ajax Onder-17 hard aan de weg en hij maakte onder meer een uitstekende indruk tijdens de door Ajax gewonnen Future Cup. De zestienjarige beresterke spits hoopt binnen twee jaar in het eerste te staan en kijkt enorm op tegen Klaas Jan Huntelaar, zegt hij in gesprek met ELF Voetbal.

Brobbey is momenteel met Oranje Onder-17 actief op het EK en de jonge aanvaller wordt vanwege zijn fysiek regelmatig vergeleken met de Belgische spits Romelu Lukaku. "Ja, dat hoor ik vaker. Ik ben gewoon de nieuwe Brian Brobbey, niet de nieuwe Lukaku. Ik kijk wel naar hem. Naar hoe hij ballen vasthoudt vooral, want daarin is Lukaku heel goed."

Huntelaar is de beste

Het liefst kijkt Brobbey echter naar Klaas Jan Huntelaar, de man die afgelopen zomer terugkeerde bij Ajax en het grote voorbeeld is voor de jonge Ajacied. "Hij is zó goed. Klaas Jan kan perfect schieten met links én rechts. Na een training kwam hij een keer naar mij toe. Hij zei: 'Jij hoeft zeker niet veel krachttraining te doen, hè?' Haha. Over twee jaar, als ik zeventien of achttien ben, hoop ik in het eerste van Ajax te spelen", sluit hij af. Heeft Ajax de opvolger van Huntelaar al in huis?

De hattrick van Brobbey tegen PSG, op de afgelopen Future Cup:

Twee jaar geleden, op 14-jarige leeftijd, was Brobbey al beresterk en bezorgde hij Ajax C1 de beker tegen AZ (4-1):

Ook interessant