Gullit verbaasd: "Waarom kijkt niemand naar hem bij Oranje?"

Ruud Gullit snapt niet waarom Noa Lang geen kans krijgt in het Nederlands elftal. De linksbuiten van Club Brugge was afgelopen weekend goed voor twee doelpunten en staat met zijn club bovenaan in België. Louis van Gaal heeft zich meerdere keren negatief uitgelaten over het aantal goede Nederlandse buitenspelers.

Lang was dit seizoen in acht wedstrijden vier keer trefzeker en gaf vier assists. Vorig seizoen liet de oud-speler van Ajax ook al zien dat hij belangrijk was voor de Belgen. Hij scoorde zeventien keer en gaf elf assists. "Kijk naar hem! Waarom kijkt niemand naar hem?", vraagt Gullit zich af. "Het lijkt wel alsof niemand het wil zien, want hij laat het bijna elke week zien. Het is echt ongelooflijk. Rond het Nederlands elftal hoor ik nooit iemand over hem praten. Ik weet niet waarom. Ik ben er heel nieuwsgierig naar".

Marco van Basten meent dat het komt door de mentaliteit van de aanvaller. “Maar de moeilijkste jongens waren meestal goed”, werpt Gullit op. “Ik was zelf ook heel lastig.” Lang heeft in zijn ogen ‘toch iets ongelooflijks’ als speler, maar volgens Van Basten klopt een bondscoach vanzelf wel aan als een speler ‘echt goed’ is. “Ik hoop het echt, want het is vlakbij”, aldus Gullit. 

Feyenoord-doelman vertrekt