Wist je dat de vader van Suzanne Schulting een bekende oud-voetballer is?

Schaatsbabe Suzanne Schulting heeft een bekende oud-voetballer als vader. Het sporten heeft ze namelijk niet van een vreemde, want haar vader Jan Schulting was jarenlang actief al profvoetballer. Zo kwam vader Schulting als speler uit voor sc Heerenveen en was hij als trainer werkzaam bij onder meer Cambuur. 

Jan Schulting, de vader van Suzanne Schulting

Jan Schulting speelde namens sc Heerenveen zijn wedstrijden in de Eerste Divisie. Tussen 1978/79 en 1982/83 kwam Schulting 92 in actie voor de Friezen. De linksbuiten was daarin goed voor achttien doelpunten en vijftien assists. Na zijn carrière als profvoetballer, ging Schulting aan de slag als trainer in de jeugd van Heerenveen. Daarna werd hij hoofdtrainer van FVC, sc Veendam en VVOG. In het seizoen 2003/04 was Schulting de trainer van Jong Cambuur, waarna hij tussen 2004 en 2005 als assistent-trainer van Cambuur 1 aan de slag ging. Daarna volgde avonturen bij FC Omniworld, WHC Wezep en SV Urk, waar hij ontslagen werd. Twee weken later volgde de pikante overstap naar aartsrivaal Flevo Boys. Sinds januari 2020 staat Schulting aan het roer bij VV Pelikaan-S.

In september 1997 werd Jan Schulting vader van dochter Suzanne, die ook een actief bestaan kent als topsporter. Schulting maakt furore als schaatser, waar zij vooral actief is als shorttrackster en langebaanschaatsster. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 won Schulting goud op de 1000 meter schorttrack en brons op de 3000 meter aflossing. Vier jaar later staat de teller van Schulting al op twee gouden plakken en één zilveren.

Suzanne Schulting, dochter van oud-voetballer Jan Schulting

Feyenoord-doelman vertrekt