Drie redenen waarom Koeman het seizoen bij Barça ‘gewoon’ afmaakt

Of Ronald Koeman dit seizoen afmaakt bij FC Barcelona is nog maar de vraag. Al enige tijd gaan er allerlei verhalen dat de toekomst van Koeman bij Barça aan een zijde draadje hangt. Daarnaast heeft de club niet de financiële middelen om versterkingen te halen. Dit zijn de drie redenen waarom Koeman het seizoen bij Barça ‘gewoon’ afmaakt

koeman

Nederlandse hulp

Met Frenkie de Jong had FC Barcelona het afgelopen seizoen nog een lichtpuntje. Door de komst van Memphis Depay is daar dit seizoen nog eentje bijgekomen. Dit seizoen is de Oranje-international in zes competitiewedstrijden goed voor drie doelpunten en één assist. Op de laatste dag van de zomerse transferperiode trok Barça ook nog eens landgenoot Luuk de Jong aan. De komst van de spits zorgde voor veel commotie, maar in zijn derde wedstrijd was De Jong met een doelpunt goud waard voor de Catalanen.

Wil zelf niet weg

Koeman kon de laatste tijd rekenen op de nodige kritiek. In het huidige seizoen speelde FC Barcelona al drie keer gelijk en verloor het met 0-3 in eigen huis van Bayern München. Er is al enige tijd spanning tussen Koeman en voorzitter Joan Laporta. In Spanje gaan dan ook de geruchten dat Laporta zelf het liefst van Koeman af om en een andere coach voor de ploeg te zetten. Zelf wil Koeman niet denken aan een vertrek en zal daarom nog lang willen volhouden om te blijven. Daarnaast zou Barcelona de afkoopsom van Koeman niet eens kunnen betalen. Om Koeman te onstlaan zou het bestuur zo'n zes miljoen euro op tafel moeten leggen.

Nieuwe stroom talenten

Doordat er geen geld is bij Barça, moet Koeman het vooral doen met transfervrije spelers en de talenten binnen de club. Met Gavi (17), Álex Balde (17), Yusuf Demir (18), Pedri (18), Ansu Fati (18) en Nico González (19) heeft Koeman flink aantal talentvolle jongens in zijn ploeg. Fati keerde na lang blessureleed terug en verzilverde dit gelijk met een doelpunt tegen Levante (3-0). Mochten deze jongelingen allemaal doorbreken, dan heeft Koeman goud in handen.

Feyenoord-doelman vertrekt