Kökcü snoert criticasters de mond: "Uit de statistieken blijkt wat ik kan"

Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü heeft gereageerd op de kritiek die hij krijgt. De Turkse spelverdeler van de Rotterdammers speelt dit seizoen op een nieuwe plek en dat gaat hem naar eigen zeggen steeds beter af.

"Vanaf het begin van dit seizoen heeft de trainer me daar neergezet", begint Kökcü over zijn nieuwe rol op het middenveld tegenover Feyenoord TV. "Hij gaf toen al aan wat beter moest bij mij. Voor die positie moet ik vaster aan de bal zijn. Voor mijn gevoel ben ik dat steeds meer".

"In de Eredivisie zit ik tegen de negentig procent passnauwkeurigheid aan", vervolgt de twintigjarige Turk. "Ik lees af en toe wel dingen over dat ik veel balverlies lijd. Voor mijn gevoel valt het wel mee. Ik weet wat ik kan op deze positie en dat laat ik ook zien, blijkt uit de statistieken".

Kökcü speelt dit seizoen ook al meer met een aanvallend oogpunt. "Binnen de club wordt wel altijd gezegd dat ik de oplossing naar voren zoek. Af en toe speel ik nog wel een balletje op safe. Maar hoe het nu gaat kan ik op voortborduren", besluit hij.