Zo verging het de Feyenoord-huurlingen in het afgelopen seizoen

Bij Feyenoord keren deze zomer een aantal spelers terug van hun huurperiode. De Rotterdammers hopen natuurlijk hun spelers bij andere clubs gerijpt zijn voor minuten in het eerste. Of dit ook geval is, moet maar blijken. Zo verging het de Feyenoord-huurlingen in het afgelopen seizoen.

Mark Diemers

Afgelopen winter nam Feyenoord op huurbasis afscheid van Mark Diemers. De aanvallende middenvelder mocht zijn geluk gaan beproeven bij Hannover 96. In Duitsland schopte Diemers het tot zestien wedstrijden, waarin hij goed was voor slechts één assist. Diemers mag komende zomer vertrekken bij Feyenoord en zou een binnenlandse transfer kunnen maken.

Robert Bozenik

In de winter van 2020 maakte Feyenoord vier miljoen euro over aan MSK Zilina voor Robert Bozenik. De spits wist het nog niet waar te maken in Rotterdam. Afgelopen zomer volgde er een huurperiode bij Fortuna Düsseldorf. In de 2. Bundesliga speelde Bozenik 21 wedstrijden, waarin de Slowaak goed was voor twee doelpunten. Wie weet mag Bozenik het na de zomer weer proberen bij Feyenoord.

Christian Conteh

Twee zomers geleden maakte Christian Conteh de overstap van St. Pauli naar Feyenoord. Een jaar later volgde zijn eerste huurperiode. Afgelopen winter haalde Feyenoord de aanvaller vervroegt terug van SV Sandhausen, waarna Conteh ervaring mocht op doen bij FC Dordrecht. Bij SV Sandhausen speelde Conteh slechts drie wedstrijden, waar de aanvaller in de KKD zestien keer zijn opwachting mocht maken. In dienst van Dordrecht was Conteh goed voor vier doelpunten en zes assists.

Marouan Azarkan

Met Excelsior wist Marouan Azarkan promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Ten koste van ADO Den Haag speelde de nummer zes zich via de play-offs naar het hoogste niveau. Azarkan maakte een sterke indruk bij Excelsior. De vleugelaanvaller was in 37 wedstrijden goed voor dertien doelpunten en elf assists. Krijgt de geboren Rotterdammer komend seizoen een kans in De Kuip?

Naoufal Bannis

Ook voor Naoufal Bannis lag er een huurperiode in de KKD klaar. De spits maakte afgelopen winter de overstap naar NAC. In de vijftien wedstrijden die volgden wist de twintigjarige Bannis zeven keer te scoren.

Aliou Balde

Een jaar na zijn overstap van Diambars FC naar Feyenoord, mocht Aliou Balde op huurbasis meer ervaring op doen. Waasland-Beveren nam de aanvaller afgelopen winter over. Balde kwam slechts zeven keer in actie, waarin hij goed was voor één assist.