Go Ahead Eagles wint de IJsselderby en bezorgt PEC Zwolle een negatief record

Go Ahead Eagles heeft de IJsselderby met 1-0 gewonnen. Giannis-Fivos Botos kwam een kwartier voor tijd tot scoren voor de thuisploeg. PEC Zwolle verliest voor de vijfde keer op rij, een nieuw negatief record.

Samenvatting Go Ahead Eagles - PEC Zwolle (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

De eerste helft stond vooral in het teken van ongeregeldheden. Zo gooiden Go Ahead Eagles-supporters vuurwerk in de richting van de Zwolse fans, die op hun beurt weer stoeltjes op het veld gooiden. De wedstrijd werd tweemaal kort stilgelegd.

Na rust speelde PEC Zwolle beter en leek al na vijftien seconden een strafschop te ontvangen. Gerrit Nauber zou hands hebben gemaakt. Scheidsrechter Kevin Blom ging op aanraden van de VAR zelf kijken en draaide zijn beslissing terug.

Botos schoot de bal in de 77ste minuut langs doelman Kostas Lamprou. Tot overmaat van ramp gingen de sproeiers aan, terwijl het eindsignaal nog niet had geklonken. De ploeg van Kees van Wonderen trok de overwinning uiteindelijk over de streep.

Sproeiers gaan aan tijdens de IJsselderby (TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET)

Na afloop van de beladen IJsselderby baalde Bram van Polen flink van de nederlaag. "Het gaat echt een k*tdag worden vandaag", aldus de aanvoerder van PEC Zwolle voor de camera van ESPN.

Bram van Polen na afloop van Go Ahead Eagles - PEC Zwolle

Feyenoord-doelman vertrekt