De Jong saga kent nieuw dieptepunt: ‘Zaakwaarnemer helemaal klaar met FC Barcelona’

Het botert al een tijd niet tussen de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong en FC Barcelona. Ali Dursun zou niet te spreken zijn over de manier waarop de Spaanse club omgaat met zijn cliënt. De Jong zou zelf graag willen blijven bij FC Barcelona, maar wil zijn salaris niet verlagen. Dit weet de Spaanse journalist Gerard Romero te melden.

FC Barcelona zou Frenkie de Jong alleen willen behouden als hij zijn salarisverlaging accepteert. Dit zou een forse verlaging van enkele miljoenen per jaar zijn. Zijn zaakwaarnemer en Frenkie zelf willen hier niet mee akkoord gaan en dus lijkt een transfer van de speler naar een andere club de beste optie. Manchester United is het meest concreet. Zo liet de club onlangs nog een delegatie voor onderhandeling naar Barcelona sturen. De clubs zijn het beide eens geworden over een transfersom van ongeveer 70 miljoen euro.

Raadsel rond keuze De Jong

Het is onbekend of De Jong wel of geen trek heeft in een avontuur in Manchester. Eerder werd er nog gemeld dat de middenvelder open zou staan voor een hereniging met Erik ten Hag, maar nu lijkt dit weer anders te liggen. Zo meldde transfergoeroe Fabrizio Romano eerder dat De Jong het liefst in Barcelona blijft.