Top 10 duurste spelers van dit moment

Het onderzoeksbureau CIES heeft de top tien duurste spelers van dit moment bekend gemaakt. In de top tien is er één Nederlander terug te zien en dat is Frenkie de Jong. De middenvelder van FC Barcelona is terug te vinden op de zevende plek met een waarde van 113 miljoen euro.

CIES baseert zich op allerlei data en onder meer de leeftijd en contractduur van de spelers. Kylian Mbappé voert de ranglijst aan met een waarde van maar liefst 206 miljoen euro. De rappe Franse spits tekende onlangs een nieuw megacontract bij Paris Saint-Germain, waardoor hij nu tot medio 2025 vastligt. Dat is terug te zien in zijn geschatte transferwaarde van 205,6 miljoen euro. Real Madrid-aanvaller Vinícius Junior volgt na Mbappé met een waarde van 185 miljoen euro. Op plek drie is Erling Haaland terug te vinden. De Noorse aanvaller wordt geschat op zo’n 153 miljoen euro en verruilt Borussia Dortmund deze zomer voor Manchester City.

Flink prijskaartje voor De Jong

Frenkie de Jong ligt nog tot medio 2026 vast bij FC Barcelona en kan deze zomer voor een aardig bedrag de overstap maken naar Manchester United. De Spaanse club heeft dringend geld in het laadje nodig om andere contracten te kunnen financieren. Erik ten Hag zou al gesproken hebben met De Jong over een mogelijke hereniging in Manchester.