Frankrijk topfavoriet voor EK-winst, Depay outsider voor topscorerstitel

Het EK gaat vrijdagavond van start. Welk land kroont zich tot Europees kampioen en wie wordt de topscorer van het toernooi? Hier lees je wie de grootste kanshebbers zijn volgens de wedkantoren.

Frankrijk is vanwege de huidige vorm en het spelersmateriaal de torenhoge favoriet. De wedkantoren geven een quotering van 5,4 aan de ploeg van bondscoach Didier Deschamps. Daardoor maken de Fransen de meeste kans op de EK-titel.

Engeland volgt met een quotering van 6,75. Nederland is terug te vinden op de achtste plek. Oranje moet niet alleen Frankrijk en Engeland voor zich dulden, maar ook België, Portugal, Italië, Duitsland en Spanje. 

Topfavorieten voor eindzege (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Topscorer

Iedere EK-deelnemer heeft een speler in de gelederen die moet zorgen voor de productiviteit. Bij het Nederlands elftal is dat Memphis Depay. De 64-voudig international is desondanks geen favoriet voor de topscorerstitel.

Romelu Lukaku is volgens de bookmakers de topfavoriet. De Belgische spits van Internazionale heeft een quotering van 7,0. Harry Kane zit hem echter op de hielen: 7,50. Kylian Mbappé volgt met een quotering van 12,00. Depay is samen met Karim Benzema de nummer vijf: 15,00.

Grootste kanshebbers voor topscorerstitel