Exact zeven jaar geleden: Oranje verslaat Spanje in spectaculair WK-duel

Exact zeven jaar geleden stonden Spanje en Nederland tegenover elkaar in de groepsfase van het WK 2014. Het duel in Salvador werd er een om niet snel te vergeten.  

Beide landen kenden weinig moeite in de WK-kwalificatie. Spanje finishte op de eerste plek met twintig punten en plaatste zich rechtstreeks voor het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië.

Nederland presteerde uitstekend in de kwalificatiecyclus. Oranje eindigde bovenaan met 28 punten. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal won negen wedstrijden en speelde slechts één keer gelijk, op bezoek bij Estland.

Snelle voorsprong

De loting op 6 december 2013 wees uit dat Oranje zich kon opmaken voor wedstrijden tegen Spanje, Australië en Chili. Het eerste duel van Oranje stond gepland op vrijdag 13 juni, met de Spanjaarden als tegenstander.

Van Gaal koos voor een 5-3-2-formatie tegen Spanje, dat een geweldige start kende in de Arena Fonte Nova. Xabi Alonso opende na iets minder dan een half uur de score vanaf elf meter.

Opstellingen Spanje en Nederland (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Opstelling Spanje Nederland vrijdag 13 juni 2014 21.00 uur

Weergaloze gelijkmaker

Spanje leek de rust in te gaan met een 1-0 voorsprong, tot minuut 44. Daley Blind stuurde de bal in de richting van Robin van Persie, die op prachtige wijze raak kopte. Daardoor kwam Oranje kort voor rust langszij.

Nederland kreeg in de tweede helft vleugels en verdubbelde kort na rust de score. Arjen Robben schoot de bal - wederom op aangeven van Blind - achter doelman Iker Casillas en vergrootte de marge tot drie.

Dubbelslag

Met nog een kwart wedstrijd te gaan, ontving Nederland een vrije trap. Wesley Sneijder ging achter de bal staan en bereikte Stefan de Vrij, die voor de 1-3 zorgde. Even later maakte Van Persie zijn tweede van de avond.

Robben sprintte tien minuten voor het einde van de wedstrijd achter een diepe bal van Sneijder aan. De rechtervleugelaanvaller troefde Sergio Ramos af, scoorde voor de tweede keer en bepaalde de eindstand op 1-5. Zo begon Nederland het WK met een ruime zege.

Samenvatting Spanje - Nederland (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Nederland sloot de poulefase af als groepswinnaar, terwijl Spanje op plek drie eindigde. Oranje won de overige twee groepsduels tegen Australië en Chili. Spanje boekte maar één overwinning.

Knock-outfase

Oranje versloeg Mexico in de achtste finale. In de kwartfinale moest Costa Rica het onderspit delven na een bloedstollende penaltyserie, met een hoofdrol voor reservedoelman Tim Krul. Zo bereikte het Nederlands elftal de laatste vier.

Nederland trof Argentinië in de halve eindstrijd. Er moesten opnieuw strafschoppen aan te pas komen. Ditmaal ging Oranje ten onder, waardoor de troostfinale op het programma stond. Oranje versloeg gastland Brazilië met 0-3 en pakte brons. 

Spanje - Nederland zeven jaar geleden

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl