BREAKING: ADO den Haag ontslaat Dirk Kuyt

Volgens het Algemeen Dagblad is Dirk Kuyt niet langer trainer van ADO den Haag. De club uit Zuid-Holland heeft de voormalig international na 176 dagen ontslagen, zo melden diverse bronnen in en rondom ADO aan het dagblad. De coach wordt naar verluidt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties van de club. ADO den Haag staat momenteel, na zestien gespeelde wedstrijden, op een troosteloze zeventiende plek in de Keuken Kampioen divisie met slechts zestien punten. 

Kuyt werd in juli 2022 aangesteld aan trainer van ADO den Haag en kende een dramatische start. De club uit Zuid-Holland verloor de eerste drie competitiewedstrijden en moest negen tegengoals incasseren. Deze statistieken betekende de slechtste seizoensstart uit de clubhistorie van ADO. De wedstrijden die volgden werden wisselvallig afgewerkt onder Kuyt, zo werd er gewonnen tegen PEC Zwolle (1-2) en FC Eindhoven (1-0). De laatste vijf duels werden echter niet gewonnen. Daarnaast was het ook buiten de lijnen onrustig in Den Haag. Darryl Janmaat, technisch manager bij de Hagenezen, stapte op en Thomas Verheydt en Ricardo Kishna diende een transferverzoek in.

Krijgt Dirk Kuyt een hoge ontslagpremie mee?

De vraag om het ontslag van Kuyt zong al langere tijd rond in Den Haag, maar volgens John van Zweden, die in het verleden eigenaar was van Swansea City, zou de ontslagvergoeding het ontslag bemoeilijken. "De ontslagvergoeding bedraagt 600,000 euro en dat heeft ADO niet", vertelde Van Zweden tegenover Veronica Offside. De geboren Hagenees, die al bijna 40 jaar als sponsor verbonden is aan ADO, voorspelde een voortijdig vertrek van Kuyt bij de Haagse club al: "Ik heb geen vertrouwen meer. In het begin dacht ik nog 'ja', maar nu niet meer. Ik zie hem alleen maar met zijn armen over elkaar langs de kant staan. Hij staat daar als een soort 'dooie'. Dat stimuleert de spelers niet", stelde Van Zweden destijds. Kuyt voelde eerder nog het vertrouwen zo vertelde hij na het duel tegen Telstar en stelde dat hij niet bezig was met een eventueel ontslag. De spelers hadden eerder al aangegeven dat zij Giovanni Franken, voormalig interim-coach van ADO, terug bij de technische staf wilden. 

Net binnen