Dit is het resterende programma in de nacompetitie

Het seizoen is voor de meeste clubs afgelopen, maar een aantal ploegen maakt zich op voor de halve finales in de play-offs om promotie/degradatie. Hier lees je alles over de nacompetitie.

Voor het eerst degraderen er twee clubs direct uit de Eredivisie. ADO Den Haag en VVV-Venlo zijn vorige week donderdag afgedaald naar de Keuken Kampioen Divisie na nederlagen tegen respectievelijk Willem II en Ajax. 

SC Cambuur en Go Ahead Eagles spelen volgend seizoen in de Eredivisie. De Leeuwarders kroonden zich een aantal weken geleden tot kampioen van de eerste divisie. De Eagles verzekerden zich afgelopen woensdag van eredivisievoetbal na een zinderende ontknoping.

Uitslagen

De eerste ronde van de nacompetitie is afgelopen zaterdag afgewerkt. NAC Breda versloeg FC Volendam in eigen huis met 4-1. De Graafschap ging in Doetinchem op pijnlijke wijze onderuit tegen Roda JC: 2-3. NEC won met 0-4 op bezoek bij Almere City.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

uitslagen eerste ronde nacompetitie play offs keuken kampioen divisie eredivisie

Speeldata

De halve finales worden gespeeld op donderdag 20 mei. Roda JC neemt het op tegen NEC, terwijl NAC Breda de nummer zestien van de Eredivisie treft. FC Emmen is dit eredivisieseizoen op de zestiende plek geëindigd.

De finale is op zondag 23 mei om 18.00 uur. De hooggeplaatste clubs spelen zowel in de halve finale als in de finale een thuiswedstrijd. De winnaar van de play-offs dwingt een plek in de Eredivisie af.

programma play offs degradatie nec roda jc emmen-nac