'Hele grote Engelse club denkt aan Edson Álvarez'

Edson Álvarez zou kunnen genieten van interesse uit de Europese top. Voor de verdediger annex middenvelder zou interesse zijn van een grote club uit de Premier League. Ajax zou niet willen denken aan een vertrek van Álvarez en weigert mee te werken.

Bij De Telegraaf geeft Mike Verweij deze informatie vrij. "Er is geïnformeerd naar Álvarez. Een hele grote club uit Engeland heeft zich gemeld", geeft Verweij prijs in de podcast van het medium. Om welke Engelse club het gaat, blijft nog onduidelijk. "Ik weet niet welke club het is, maar de Engelse club kreeg te horen dat Álvarez niet te koop is."

Een vertrek van Álvarez lijkt vooralsnog dus ondenkbaar voor Ajax, dat de club wel een mogelijkheid in de toekomst zou bieden. "Er zou indicatie gegeven zijn dat ze tientallen miljoenen voor hem overhebben. Ajax zou hebben gezegd dat het pas na het WK bespreekbaar is", stelt Verweij. 

Ajax haalde Álvarez in de zomer van 2019 naar Nederland. De 55-voudig international maakte voor een bedrag van vijftien miljoen euro de overstap van América naar Ajax. Sindsdien speelde Álvarez al 105 wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij negen keer trefzeker was en vier assists af. Twintig keer pakte de Mexicaan geel, twee keer zag hij een rode prent verschijnen.