Ten Hag voor PSV - Ajax: "Onze grootste winst vorig jaar was het verlies in Eindhoven"

Een opmerkelijke uitspraak van Erik ten Hag. Volgens de Ajax-trainer was de nederlaag van zijn ploeg vorig seizoen tegen PSV in Eindhoven de grootste winst van het jaar. De Amsterdammers verloren destijds met duidelijke cijfers: 3-0. Komende zondag verwacht Ten Hag een overwinning tegen PSV. 

"Ajax heeft vaker verloren in Eindhoven, maar hoe kunnen we dat doorbreken? Door normaal te doen, ons eigen spel te spelen en uit te gaan van onze eigen kracht", zei Ten Hag op de persconferentie. "Dat moeten we zondag op de mat leggen. Zij zullen gebrand zijn op Ajax, maar wij moeten nog gebrander zijn."

Vorig jaar verloor Ajax in Eindhoven, een paar dagen na de eerste groepszege in de Champions League. Ook dit keer wordt de wedstrijd gespeeld na Europese verplichtingen. "Je komt nog heel veel hobbels tegen. Vorig jaar zijn we in de tweede seizoenshelft twee keer gestruikeld, maar PSV gelukkig wat vaker. De kleintjes spelen daar een belangrijke rol in. Onze grootste winst vorig jaar was het verlies in Eindhoven."

De nederlaag tegen PSV vorig jaar was voor Ajax het startschot van een ijzersterke serie.