Van der Gijp heeft advies voor Ziyech: "Dan heb je een probleem..."

René van der Gijp adviseert Hakim Ziyech om te vertrekken bij Chelsea. De analist ziet dat de trainerswissel niet goed is geweest voor de middenvelder annex aanvaller.

Van der Gijp geeft in de studio bij SBS6 zijn mening op de overstap van Ziyech naar Chelsea. "Het was wel een goede keuze toen Lampard trainer was", antwoordt de voormalig profvoetballer. "Die was razend enthousiast over hem".

"Dan komt er een andere trainer en die wil een ander spelletje spelen. Hij (Thomas Tuchel, red.) wil op zijn middenveld echt lopers hebben, in plaats van mensen zoals Ziyech. Dan heb je een probleem... Hij kan dus het beste weggaan", aldus Van der Gijp.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Blessureleed

Ziyech kwam afgelopen zomer over van Ajax. In zijn beginperiode bij Chelsea kreeg de Marokkaanse spelmaker te maken met blessures, waardoor hij aardig wat wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan.

Wanneer Ziyech fit was, kreeg hij meestal het vertrouwen van Lampard. Sinds de aanstelling van Tuchel maakt de oud-Eredivisionist minder minuten, al start hij nog wel geregeld in de basis. Ziyech kwam tot dusverre 27 keer in actie voor The Blues (alle competities).