AZ-verdediger rekent op aanvoerdersband

Owen Wijndal verwacht dat hij de nieuwe aanvoerder van AZ is. De linksback, die hersteld is van een liesblessure, denkt dat hij de opvolger is van de vertrokken Teun Koopmeiners.

Vorig seizoen was Wijndal bij afwezigheid van Koopmeiners de captain van de Alkmaarders. Daarom denkt de linksback dat hij de band dit seizoen ook gaat dragen. Over anderhalve week verwacht de verdediger zijn rentree te maken in de thuiswedstrijd tegen PSV. Na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Ajax (2-1) verschijnt WIjndal voor de camera van AZ TV en daar gaat het over de rol van aanvoerder. "Ik moet het wel nog even aan de trainer vragen", reageert de 21-jarige linkspoot op de vraag of hij aanvoerder is komend seizoen.

Tijdens de oefenwedstrijd droeg de vleugelverdediger ook de aanvoerdersband en dat sterkt hem in zijn overtuiging. "Vorig jaar eindigde ik ook al zo, dus ik denk het wel. De trainer heeft het alleen nog niet bevestigd. Ik weet niet wie er nog terugkomen van internationale wedstrijden die aanvoerder kunnen zijn, maar ik denk dat het tussen Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Timo Letschert en mijzelf gaat".

Feyenoord-doelman vertrekt