'Aké gaat miljoenentransfer maken in de Premier League'

Nathan Aké is enorm gewild in de Premier League en Chelsea lijkt de strijd om zijn handtekening te gaan winnen. Volgens Engels medium The Athletic hoopt de Engelse topclub zich deze week definitief te versterken met de Oranje-international en dat zou een terugkeer op het oude nest betekenen voor Aké.

Chelsea was in gesprek met Engels kampioen Manchester City over een dubbeldeal. De ploeg uit Londen wilde zich namelijk versterken met Raheem Sterling en die is al onderweg, maar nu meldt The Athletic dat een akkoord over Aké ook binnen handbereik is. Er gaat een bedrag van zo'n 53 miljoen euro overgemaakt worden naar City. Als alle details besproken en akkoord bevonden zijn, staat alleen een persoonlijke deal nog in de weg.

De 27-voudig international keert met deze transfer weer terug op het oude nest, want hij speelde al in de jeugdopleiding van The Blues en maakte zeventien keer zijn opwachting in het eerste elftal. Aké deed een stapje terug en vertrok voor 23 miljoen euro naar Bournemouth, dat hem drie jaar later voor het dubbele weer verkocht aan Manchester City. 

De ploeg van Hakim Ziyech zoekt naar centrale verdedigers, want Rüdiger en Christensen zijn vertrokken naar de Spaanse competitie. Met de komst van Aké is de honger absoluut nog niet gestild, want ook Koulibaly, Koundé en Kimpembe staan nog hoog op het wensenlijstje.