De dood of de gladiolen: Schalke 04 mogelijk dinsdagavond al gedegradeerd

Schalke 04 maakt zich op voor een do-or-die-wedstrijd. Die Königsblauen moet dinsdagavond winnen op bezoek bij Arminia Bielefeld om niet te degraderen naar de 2. Bundesliga.

Schalke 04 kent een buitengewoon moeizaam seizoen. De ploeg van Dimitrios Grammozis pakte slechts dertien punten in 29 wedstrijden. De achterstand op de zestiende plaats - de positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op de play-offs om promotie/degradatie - bedraagt maar liefst dertien punten.

Concurrent

Hertha BSC bekleedt momenteel die zestiende plek. De club uit Berlijn heeft na dinsdagavond twee duels minder gespeeld dan Schalke 04. Met een achterstand van twaalf punten en nog vier wedstrijden te gaan, kan de formatie van Grammozis theoretisch gezien nog ontsnappen aan directe degradatie. Dan moet er minimaal een punt worden gepakt tegen Arminia Bielefeld.

Toch lijkt dat scenario haast onmogelijk. De club uit Gelsenkirchen kreeg dit seizoen veel meer tegendoelpunten te verwerken dan Hertha BSC. Het doelsaldo van de Berlijners bedraagt -14, dat van Schalke 04 -57. Daarom is een zege in Bielefeld noodzakelijk. Bij een nederlaag is degradatie naar de 2. Bundesliga een feit voor Huntelaar & co.

Uitzending

​De wedstrijd tussen Arminia Bielefeld en Schalke 04 begint om 20.30 uur en wordt gespeeld in de SchücoArena. De degradatiekraker is live te zien in Nederland, namelijk op ESPN 6. Schalke 04 neemt het later dit seizoen nog op tegen TSG 1899 Hoffenheim, Eintracht Frankfurt en 1. FC Köln.