Lid Supportersraad Feyenoord over vuurwerkstraf: "Dit loopt volledig uit de hand"

Mark de Bokx, lid van de Supportersraad van Feyenoord, vindt de vuurwerkstraf die de KNVB Feyenoord heeft opgelegd voor het afgestoken vuurwerk bij Feyenoord - PSV buitenproportioneel. De Bokx legt uit dat de meningen over een eventuele boycot van het thuisduel tegen Heerenveen, als protest tegen de straf, verdeeld zijn.

"Een lege Kuip is natuurlijk wel een signaal naar de KNVB toe. Het collectief - een vak - wordt gestraft voor het feit dat er vuurwerk is afgestoken. De straf is buitenproportioneel. Een boete is ook niet mooi, maar daar kun je nog mee leven. Maar dat een heel vak niet mag komen om te supporteren, is een beetje het begin van het einde. Wat gaat er straks komen? Waar eindigt dit?", vraagt De Bokx zich in gesprek met RTV Rijnmond af.

"Vuurwerk hoort erbij"

De Bokx vervolgt: "Je zit bijna te wachten op het feit dat er gespeeld moet worden zonder publiek. Vuurwerk hoort erbij. Het is onderdeel van de supporterscultuur. Vooral aan de Noordzijde, waar Vak S zit. Dat vak neemt vaak het stadion mee op sleeptouw. Ga bij elkaar aan tafel zitten, spreek dit door en probeer een oplossing te vinden. Op deze manier loopt het volledig uit de hand. Ik ga voor de sfeeracties naar het stadion. En velen met mij. Een stuk van het hart van Feyenoord is dan weg. Dat kun je niet laten gebeuren."