'Xavi wil nog geen afscheid nemen van Memphis'

FC Bareclona heeft voorlopig even een stop gezet op het vertrek van Nederlander Memphis. Dat meldt Diario Sport maandag. Zijn contract loopt nog tot medio 2023 en Xavi lijkt er nu voor te kiezen om de aanvaller langer in Catalonië te houden.

De trainer van FC Barcelona is fan van de werklust die de Nederlander heeft en door zijn veelzijdigheid is Memphis een toegevoegde waarde voor de selectie. Het is inmiddels geen geheim meer dat Lewandowksi de gewenste versterking is, maar dat is tot dusver niet rond. Mocht er een akkoord komen tussen de Catalanen en de Pool, lijkt een vertrek van Memphis onvermijdelijk gezien de financiële situatie bij de Spaanse grootmacht.

Er is vooral Engelse interesse voor de Oranje-international. West Ham United, Newcastle United, Arsenal en Tottenham Hotspur duiken op als mogelijke nieuwe bestemming, maar ook het Italiaanse Juventus volgt de situatie op de voet. Voorlopig moeten deze clubs allemaal nog plaatsnemen in de wachtkamer. 

Memphis heeft nu twee opties: directe verkoop of contractverlenging. Het contract van de Nederlander loopt over een jaar af en dat betekent dat als hij deze zomer blijft er naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe contractaanbieding van FC Barcelona komt om een transfersom veilig te stellen. De international geeft zelf de voorkeur aan een langer verblijf en dat hij geen grootverdiener is, werkt in zijn voordeel.