Gakpo spreekt zich uit over Nederlands elftal: "Denk dat ik op deze vraag niet mag antwoorden"

Uitblinker Cody Gakpo droomt van een plek in de EK-selectie van het grote Oranje. Zelf is hij nog wat bescheiden, bovendien raakt Erwin van de Looi hem liever niet kwijt.

Jong Oranje

De PSV'er kreeg na afloop van de wedstrijd tegen Jong Hongarije de vraag of hij in mei nog wel aansluit bij Jong Oranje: "Het grote EK is een doel voor iedere speler", antwoorde Gakpo tegenover De Telegraaf. Die na zijn antwoord in de lach shoot: "De trainer zit hiernaast al te kuchen, dus ik denk dat ik op deze vraag niet mag antwoorden. De beslissing over het Nederlands elftal is niet aan mij. Ik ben blij dat ik terug ben bij PSV, hier minuten heb kunnen maken voor mijn inhoud en ritme en daar wil ik op voortborduren."

Van de Looi was na de wedstrijd eveneens positief over het vertoonde spel van zijn aanvaller: "Hij heeft heel speciale kwaliteiten. Dan glijdt hij weer langs een tegenstander met een lichaamsschijnbeweging. Dan weer heeft hij een geweldig schot, met die grote voeten van hem. Als iemand in twee jaar tijd zo groeit bij Jong Oranje, dan weet je dat hij in beeld komt voor een ander elftal."