Buitenlandse media zien 'zwak' Oranje: "Wedstrijd verliep niet zoals verwacht"

Ook in het buitenland wordt uitvoerig geschreven over de plaatsing van het Nederlands elftal voor de knock-outfase van het WK. De internationale media zijn nog niet overtuigd van Oranje, maar zien wel één lichtpuntje.

'Nederland kan rekenen op Cody Gakpo', schrijft BILD. "Hij is de man die Louis van Gaal een plek in de achtste finale bezorgt. Maar de Nederlanders waren zwak voor het doel. Ondanks een groot overwicht aan balbezit waren de meeste aanvallen niet gevaarlijk".

L'Équipe zag dat het spel van Oranje 'wat te wensen overliet' en dat de wedstrijd 'niet verliep zoals verwacht'. "Net als in de eerste twee wedstrijden brak Cody Gakpo op briljante wijze de ban", aldus de Franse sportkrant, die de aanvaller van PSV omschrijft als de 'revelatie van het WK'.

Volgens The Sun is Gakpo 'een van de sterren' van dit WK. "Hij kan op weg zijn naar de Gouden Schoen. Veel Nederlandse supporters verwachtten dat het moeilijk zou worden om te scoren zonder Memphis Depay, maar Gakpo vult dat gat op. En dan te bedenken dat Manchester United de aanvaller voor veertig miljoen pond had kunnen overnemen, maar het geld behield om de transfer van Antony te bekostigen, die twee keer zoveel kostte. Leeds United zal ook balen dat de speler op het laatste moment een transfer naar Elland Road afwees".

Sporza is ook erg te spreken over het optreden van Gakpo tegen Qatar. "Als ploeg maakte Nederland nog geen indruk op dit WK, maar Cody Gakpo stak er wél bovenuit. Drie WK-wedstrijden, drie goals. Eentje met het hoofd, eentje met links en eentje met rechts. Hij is de eerste speler bij Oranje die in elk van de eerste drie WK-wedstrijden weet te scoren".