WK-deelnemers uitgelicht: Zuid-Korea, Aziatische Tijgers

Het WK 2022 in Qatar gaat 20 november van start. 32 landen strijden voor de felbegeerde wereldtitel en het belooft een waar spektakel te worden. Ter voorbereiding van het Wereldkampioenschap zoomen we in op alle 32 deelnemers. Een van de 32 deelnemers is Zuid-Korea. De Zuid-Koreanen wisten zich te kwalificeren nadat ze als tweede eindigden in een groep met Iran, Verenigde Arabische Emiraten, Irak, Syrië en Libanon. Dit is alles wat je moet weten over Zuid-Korea.

Geschiedenis van Zuid-Korea op een WK

Zuid-Korea deed pas voor het eerst mee aan een WK in 1954. Op dit WK wisten de Zuid-Koreanen echter niet te overtuigen en kwamen ze niet verder dan de groepsfase. Na een afwezigheid van 28 jaar op een WK, wisten de Aziatische Tijgers zich voor elk WK sinds 1986 te kwalificeren. Hun beste resultaat ooit op een WK was in 2002, toen ze samen met Japan het toernooi organiseerde. Onder bondscoach Guus Hiddink speelde Zuid-Korea goed voetbal en werden ze groepshoofd in een groep met de Verenigde Staten, Portugal en Polen. In de achtste finale nam het team van Hiddink het op tegen Italië, maar ook die werden verslagen. De wedstrijd eindigde in 2-1 waardoor Zuid-Korea doorging naar de halve finale. Hier namen ze het op tegen Spanje en die wedstijd won Zuid-Korea uiteindelijk op penalty’s. Hierdoor kwamen de Zuid-Koreanen in de halve finale van het toernooi maar hier bleek Duitsland toch net een maatje te groot. Duitsland won die wedstrijd met 1-0 waardoor Zuid-Korea naar de troostfinales ging. Hier verloren de Zuid-Koreanen van Turkije met 2-3 waardoor ze als vierde eindigde op dit toernooi.

De ster van Zuid-Korea: Heung-Min Son

Heung-Min Son is dé man bij Zuid-Korea. De aanvaller van Tottenham Hotspur behoort tot een van de beste spelers ter wereld en laat dit consequent zien in de Premier League. In het seizoen 2021/22 scoorde Son maar liefst 23 keer en gaf hij ook nog eens negen assists in 35 wedstrijden waardoor hij topscorer van de Premier League werd. Dit seizoen is Son iets langzamer van start gegaan en heeft hij tot dusver drie doelpunten en twee assists in dertien wedstrijden. Voor de nationale ploeg is Son ook van onschatbare waarde. In 106 wedstrijden kwam Son tot 35 doelpunten en zeventien assists. Hiermee is hij topscorer aller tijden van de nationale ploeg. Ook won hij in 2019 de Asian Games met het Zuid-Korea Onder-23 team waarin hij belangrijk was met vijf assists (meeste assists van het toernooi) en één doelpunt in zes wedstrijden. Het was nog een twijfelgeval of Son op tijd fit zou zijn voor het WK maar het ziet er naar uit dat Son ‘gewoon’ van de partij is en zijn talent gaat laten zien in Qatar.

Huidige bondscoach

De huidige bondscoach van Zuid-Korea is de Portugees Paulo Bento. Bento staat sinds 17 augustus 2018 aan het roer bij de Zuid-Koreanen en hij doet het tot dusver uitstekend. In het seizoen 2018/19 won hij met Zuid-Korea het Oost-Aziatische kampioenschap en verder pakt de Portugese bondscoach van Zuid-Korea gemiddeld 2,20 punten per wedstrijd. Bento staat al 56 wedstrijden aan het roer waarvan hij er 37 won, twaalf gelijkspeelde en zeven verloor. Zuid-Korea heeft een goede selectiespelers dit toernooi en is het afwachten hoe de Zuid-Koreanen het gaan doen op het WK in Qatar.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘WK-deelnemers uitgelicht’

WK-deelnemers uitgelicht: Ghana, The Black Stars

WK-deelnemers uitgelicht: Portugal, Seleção das Quinas

WK-deelnemers uitgelicht: Servië, The Eagles

WK-deelnemers uitgelicht: Kameroen, de Ontembare Leeuwen

WK-deelnemers uitgelicht: Zwitserland, Rossocrociati

WK-deelnemers uitgelicht; Brazilië, de Goddelijke Kanaries

WK-deelnemers uitgelicht: Canada, The Canucks

WK-deelnemers uitgelicht: Marokko, Leeuwen van de Atlas

WK-deelnemers uitgelicht: Kroatië, Vatreni

WK-deelnemers uitgelicht: België, Rode Duivels